Adatvédelmi Tájékoztató

Amennyiben Ön meglátogatja a https://smartlegal.hu honlapot és elektronikus úton felveszi a kapcsolatot a Dr. Schmidt Richárd Ügyvédi Irodával (a jelen tájékoztatóban: „Smartlegal”), szükségessé válik, hogy kezeljük az Ön személyes adatait.

Tájékoztatónkban információt talál arra vonatkozóan, hogy milyen célokból, milyen alapon és meddig kezeljük a személyes adatait, illetve kinek továbbítjuk azokat. Tájékoztatjuk továbbá azon jogairól, amelyek Önt az adatkezelési tevékenységünkkel kapcsolatban megilletik.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat és amennyiben adatkezelésünkkel kapcsolatban bármilyen kérdése vagy kérése van, forduljon hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeinken:

1. Milyen esetekben kezeljük az Ön személyes adatait?

1.1 Ha Ön kapcsolatba lép velünk a honlapon

Miért kezeljük az Ön adatait? Az Ön adatait azért kezeljük, mert Ön honlapunkon kapcsolatba lépett a Smartlegallal.
Milyen alapon kezeljük az Ön adatait? A Smartlegal az Ön adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli.
Köteles Ön megadni az adatait? Ön az adatait nem köteles megadni. Amennyiben az adatait nem adja meg, sajnos nem áll módunkban Önnel felvenni a kapcsolatot.
Milyen adatokat kezelünk? Az Ön neve, e-mail címe, telefonszáma, az Ön üzenetének tartalma.
Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait? Az Ön által kapcsolatfelvétel céljából megadott adatokat az Ön adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük, de legfeljebb egy évig, illetve amennyiben megbízási szerződés megkötésre kerül, úgy a szerződések megőrzésére vonatkozó időtartam az irányadó, amely ellenjegyzés szükségessége esetén 10 év.
Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait? Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott adatokhoz a Smartlegal rendszergazdája, az Arconsult Kft. (1013 Budapest, Pauler u. 1.) is hozzáfér.

1.2 E-book letöltése

Miért kezeljük az Ön adatait? Az Ön adatait azért kezeljük, hogy kérésének megfelelően eljuttassuk e-mail címére az igényelt e-book kiadványt.
Milyen alapon kezeljük az Ön adatait? A Smartlegal az Ön adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli.
Köteles Ön megadni az adatait? Ön az adatait nem köteles megadni. Amennyiben az adatait nem adja meg, sajnos nem áll módunkban megküldeni a kívánt e-bookot.
Milyen adatokat kezelünk? Az Ön e-mail címe.
Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait? Az Ön által kapcsolatfelvétel céljából megadott adatokat az Ön adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáig kezeljük.
Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait? Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott adatokhoz a Smartlegal rendszergazdája, az Arconsult Kft. (1013 Budapest, Pauler u. 1.) is hozzáfér.

1.3 Honlapon használt cookie-k (sütik)

Miért kezeljük az Ön adatait? Az Ön adatait azért kezeljük, hogy a honlapunk által lehetővé tett funkciókat igénybe tudja venni, a honlapon található tartalmat, szolgáltatást el tudja érni, valamint hogy Irodánk a látogatottság mérésével és statisztikai elemzéssel marketing és szolgáltatásfejlesztő tevékenységet tudjon végezni.
Milyen alapon kezeljük az Ön adatait? A Smartlegal az Ön adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli.
Köteles Ön megadni az adatait? Ön az adatait nem köteles megadni. Amennyiben az adatait nem adja meg, úgy nem tudja igénybe venni a honlapunk által nyújtott funkciókat, szolgáltatásokat.

Milyen cookie-kat használunk, és mire valók? Meddig őriznek adatot?

Cookie neve Szolgáltató Mi a célja, milyen adatot kezelünk? Meddig kezeljük az adatot?
PHPSESSID smartlegal.hu Megőrzi a felhasználó munkamenetét amíg az oldalon navigál. munkamenet vége
_ga smartlegal.hu Egy egyedi azonosítót regisztrál, ami statisztikát készít arról, hogy a felhasználó hogyan használja a honlapot. 2 év
_gat smartlegal.hu A Google Analytics használja a kérelmek mértékének lefojtására. 1 nap
_gid smartlegal.hu Egy egyedi azonosítót regisztrál, ami statisztikát készít arról, hogy a felhasználó hogyan használja a honlapot. 1 nap
__atuvc smartlegal.hu A honlap közösségi megosztó funkciójának számlálóit frissíti. 13 hónap
__atuvs smartlegal.hu Biztosítja, hogy a felhasználó frissített számlálót lásson, ha az oldal közösségi megosztó szolgáltatással, az AddThis-szel kerül megosztásra. 1 nap
_at.cww smartlegal.hu Az AddThis közösségi megosztófelület használja. törlésig
ads/ga-audiences google.com A Google AdWords használja, hogy felismerje a visszatérő látogatót, aki potenciális ügyféllé válhat a látogató online viselkedése alapján. munkamenet vége
at-lojson-cache-# smartlegal.hu Az AddThis közösségi megosztófelület használja. törlésig
at-rand smartlegal.hu Az AddThis közösségi megosztófelület használja. törlésig
IDE doubleclick.net A Google DoubleClick használja, hogy regisztrálja és jelentse a honlap használójának a tevékenységét, miután megnézett vagy rákattintott a hirdető egyik hirdetésére azzal a szándékkal, hogy felmérje a hirdetés hatékonyságát, és a felhasználónak célzott hirdetéseket tudjon megjeleníteni. 1 év
loc addthis.com Helymeghatározás, amely segít a szolgáltatóknak meghatározni, hogy hogy helyezkednek el egymáshoz képest (állami szinten) azok a felhasználók, akik információt osztanak meg egymással. 13 hónap
pagead/1p-user-list/# google.com Hirdetési célú süti, amely követi a felhasználó viselkedését a honlapon. 13 hónap
test_cookie doubleclick.net Célja tesztelni, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a sütiket. 1 nap
uvc addthis.com Méri, hogy a közösségi megosztó szolgáltató, az AddThis milyen gyakran találkozik azonos felhasználóval. 13 hónap
xtc addthis.com Regisztrálja a felhasználó megosztási tartalmát a közösségi médiában. 13 hónap
initPopup smartlegal.hu Előugró ablak működtetése 6 nap

1.4 Feliratkozás hírlevélre

Miért kezeljük az Ön adatait? Az Ön adatait azért kezeljük, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, melyben tájékoztatjuk szolgáltatásainkról, jogi hírekről, újdonságokról, érdekességekről.
Milyen alapon kezeljük az Ön adatait? A Smartlegal az Ön adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeli.
Előfordulhat, hogy Ön a hírlevél címzett listánkra úgy került fel, hogy nem járult hozzá kifejezetten az adatkezeléshez, ebben az esetben az Ön adatait Irodánk jogos érdeke alapján kezeljük.
Ön bármikor kérheti, hogy a továbbiakban ne küldünk az Ön részére hírlevelet, amit úgy tekintünk, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulását visszavonta vagy tiltakozott az adatkezelés ellen.
Köteles Ön megadni az adatait? Ön nem köteles megadni a személyes adatait. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy a személyes adatait nem adja meg, nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.
Milyen adatokat kezelünk? Név, e-mail cím
Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait? Személyes adatait addig tároljuk, amíg Ön hírlevél szolgáltatásunkról leiratkozik.
Kinek továbbítjuk az Ön személyes adatait? Adatait a Mailchimp, mint adatfeldolgozó felé továbbítjuk, ami harmadik országba történő adattovábbításnak minősül. Az adattovábbítás garanciájaként megjelöljük, hogy a Mailchimp bejelentkezett az EU-US adatvédelmi pajzs alá.

2. 1. Milyen jogai vannak a Smartlelgal által végzett adatkezelési tevékenységekkel kapcsolatban?

Hozzáférés Bármikor visszajelzést kérhet tőlünk arról, hogy az Ön személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Kérdést tehet fel az adatkezelés céljáról, arról, hogy milyen személyes adatait kezeljük, kinek továbbítjuk az adatait és meddig kezeljük azokat.
Helyesbítés Ön kérheti, hogy az általunk pontatlanul nyilvántartott személyes adatait helyesbítsük és a hiányosan nyilvántartott adatokat kiegészítsük.
Korlátozás Ön kérheti személyes adatai kezelésének Smartlegal általi korlátozását, amennyiben
  • vitatja a személyes adatok pontosságát arra az időtartamra, amely lehetővé teszi, hogy a Smartlegal ellenőrizze a személyes adatok pontosságát,
  • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését,
  • a Smartlegalnak már nincs szüksége a személyes adatokra, de Ön igényli azokat jogi igényei előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez,
  • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, arra az időtartamra, amíg megállapításra kerül, hogy a Smartlegal jogos érdekei elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos érdekeivel szemben.
Tiltakozás Ön bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés alapja a Smartlegal jogos érdeke. Erről bővebb információt találhat a jelen Tájékoztató „Milyen alapon kezeljük az Ön adatait” részében.
Törlés Ön kérheti, hogy töröljük a személyes adatait, ha
  • a személyes adatra már nincs szükség az általunk közölt adatkezelési célhoz,
  • Ön visszavonta az adatkezeléshez adott hozzájárulását és más alapon nem kezelhetjük az adatait,
  • Ön tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs olyan jogszerű ok, amely alapján folytathatnánk az adatkezelést,
  • jogellenesen kezeltük az Ön személyes adatát.
Panasz Amennyiben Ön az általunk végzett adatkezelési tevékenységgel kapcsolatban bármilyen rendellenességet tapasztal, panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; https://naih.hu/). Emellett Ön jogosult bírósághoz fordulni jogai érvényesítése érdekében.