Rólunk mondták

Irodánk a világ minden tájáról képvisel ügyfeleket, többek között az alábbi országokból:

 • Amerikai Egyesült Államok
 • Belgium
 • Belize
 • Csehország
 • Ciprus
 • Egyesült Királyság
 • Franciaország
 • Ghána
 • Hollandia
 • Írország
 • Kanada
 • Litvánia
 • Málta
 • Monaco
 • Omán
 • Fülöp-szigetek
 • Románia
 • Skócia
 • Svájc
 • Ukrajna
 • Szerbia

A honlapon közzétett ügyfélvéleményekkel szakmai felkészültségünket, proaktív hozzáállásunkat és a kreatív megoldások iránti elkötelezettségünket szeretnénk illusztrálni.


 • "Jogászok erős üzleti érzékkel – jó ár érték arány!"

  A SMARTLEGAL Schmidt & Partners csapata hosszú ideje támogat minket a munkajog és kereskedelmi jog területén. Richárd és csapata számos jogvitában is képviselt minket a magyar bíróságok előtt. Fentiek mellett compliance ügyekben is kiváló támogatást nyújtottak. Az ügyvédi iroda minden munkatársa kiválóan beszél angolul, ami globális működésünkre tekintettel nagyon fontos. Nagyszerű látni, hogy a fiatal csapattagokból hogyan válnak szakértővé, akik értik is hogyan működünk. Jogászok erős üzleti érzékkel – jó ár-érték arány!

  Tyco Electronics Hungary Kft.

  Jana Strizova

  Senior Legal Counsel

  Tyco Electronics Hungary Kft.

  https://www.te.com/global-en/home.html

 • "10+ év alatt egyetlen ügyünk sem zárult negatív végeredménnyel!"

  Richárdot 2010 ben ismertem meg amikor cégünket indítottuk el egy piacfelvásárlási M&A projekt keretében, melyben ő képviselt minket. Az első perctől kezdve megtaláltuk a közös hangot, ami azt hiszem a legfontosabb.

  Richárd és az irodai tagjainak szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, hogy 10+ év alatt egyetlen ügyünk sem zárult negatív végeredménnyel.

  Sok közös győztes peres, illetve választottbírósági ügyben sok mindent tanulva egymástól kijelenthetem, hogy számomra rendkívül fontos, hogy a szállítmányozáson, logisztikán kívül munkaügyi és kereskedelmi jogi problémákkal is hozzájuk tudok fordulni.

  Hellmann Worldwide Logistics CEP Kft.

  Csombok Zoltán

  Managing Director CEP RO&HU

  Hellmann Worldwide Logistics CEP Kft.

  https://www.hellmann.com/en

 • "Testreszabott üzleti szerződésminták IT cég elindításához."

  A magyarországi leányvállalat 2022-es elindulásakor rövid időn belül szükségünk volt kétnyelvű (magyar-angol) szerződésmintákra, amiket használni tudunk az ügyfelekkel, beszállítókkal, illetve a munkavállalókkal történő szerződéskötés során. A SMARTLEGAL-hoz fordultam, és nagyon elégedett vagyok az együttműködés kapcsán. A szerződésminták szakszerűek, így biztonságban érzem az üzletet, amikor azokat használom. Vállalatirányítással kapcsolatos kérdéseimre érthető magyarázatot kaptam. Azóta is szívesen dolgozok a SMARTLEGAL csapatával, amellett, hogy ismerik a szakterületüket és tapasztalattal rendelkeznek, nagyon kellemes és lendületes csapat, akikkel öröm együtt dolgozni. Jó szívvel és meggyőződéssel tudom őket ajánlani.

  Polytech Software Ltd.

  Tsulaia Iryna

  Managing Director

  Polytech Software Ltd.

  www.polytechsoftware.hu

 • "Gördülékeny kommunikáció, kiváló szolgáltatás"

  A magyar leányvállalat alapítása könnyű volt SMARTLEGAl csapat tapasztalatának és gördülékeny kommunikációjának köszönhetően.

  ViaEurope International B.V.

  Stephan Asbreuk

  Chief Growth Officer (CGO)

  ViaEurope International B.V.

  The Netherlands

  www.viaeurope.com

 • "Professzionális és elkötelezett az ügyért!"

  Mivel nem tudtunk megállapodni korábbi üzleti partnerünkkel, pert indított ellenünk. Több ügyvédi irodával is kapcsolatba léptünk, de csak a SMARTLEGAL Schmidt & Partners adott konkrét és objektív előrejelzést a nyerési esélyeink és a kockázatok kapcsán. Mindenki más szerint nem voltak túl jók az esélyeink, annak ellenére, hogy minden szerződéses és törvényes kötelezettségünket teljesítettük. A SMARTLEGAL segítségével a Cablex be tudta bizonyítani a fentieket és végül megnyertük az ügyet. A SMARTLEGAL Schmidt & Partners csapatát, komoly és megbízható ügyvédi irodaként ajánljuk jogviták esetére.

  S. Prodan

  Investment Manager

  Cablex

  www.cablex-group.com

 • "Nem csalódtunk a választásban!"

  Alapos kutatást folytattunk, hogy találjunk egy helyi ügyvédi irodát, mely képviselni tud minket Magyarországon egy nemzetközi választottbíráskodásban. Bizton állítható, hogy nem csalódtunk a választásban. Igazi jogászok, akik megértik az alapvető problémát, felteszik és megválaszolják a fontos kérdéseket, tanácsot adnak és, legfőképp megnyerik az ügyet.

  A. Petrov

  Director

  OZPV Company
  Official trade representative of
  KUSHVA ROLL MANUFACTURING FACTORY

  Russia

  www.kzpv.ru/kopiya-zakaz-valkov-1

 • "Megbízható és komoly partner."

  Más ügyvédi irodákkal kapcsolatos rossz tapasztalatok után a SMARTLEGAL Schmidt & Partners személyében egy megbízható és komoly partnert találtunk, akinek a segítségével nyerni tudtunk egy helyi üdítőitalgyártó vállalkozás elleni határon átnyúló jogvitánkban.

  E. Mazzini

  Export & Key Account Manager

  Cantine Brusa SPA

  Toscanella, Italy

  www.brusa1888.com/en/

 • "A követelés 100%-át behajtották!"

  Azzal a kockázattal néztünk szembe, hogy le kell írni a követelésünk nagy részét. Az ügyvédi iroda nagyon korrektül felmérte a helyzetet, jó időzítéssel pereket indított és végül a követelés 100%-át sikerült behajtani. Az ügyvédek résen vannak, érthetően, hatékonyan és gyorsan kommunikálnak Élvezet volt velük dolgozni!

  Jürg Stäuble

  CEO & Director

  Copaz T&T Consulting AG

  Zurich, Switzerland

  www.copaztt.ch

 • "Simán megoldották az ügyet"

  Hosszú ideje kifizetetlen követeléseink voltak egy partner felé, de az Ügyvédi Iroda az egész követelést be tudta hajtani a megfelelő jogi út megválasztásával. Minden részletre kiterjedően informáltak minket folyamatosan. Nagyon értékeljük, a profi hozzáállásukat, hogy ilyen simán megoldották az ügyet.

  Stefan Marcinek

  commercial director

  IMET-TEC

  a.s., Slovakia

  www.imet.sk/en/

 • "Határozottan megbízható ügyvédek!"

  Amikor azzal szembesültem, hogy jogi eljárást kell indítanom Magyarországon, 100%-ig biztos voltam benne, hogy mindennel probléma lesz, a helyi bírósági rendszertől kezdve, a kommunikáción és költségeken keresztül. Nem csak megnyerték az ügyet, de végig választ adtak és megoldást találtak mindenre, mely megkönnyítette számunkra a dolgokat. Határozottan megbízható ügyvédek!

  Horia Prodan

  CEO

  Gefil S.A.

  www.gefil.ro

 • "Egyértelmű válaszok, gyakorlatias tanácsok"

  Richárd egy nemzetközi választottbíráskodásban képviselt minket a magyarországi projektünk kapcsán. A legelejétől csapatként tudtunk együtt dolgozni és egyértelmű válaszai, gyakorlatias tanácsai, valamint a jogi környezet mély ismerete sikerhez vezettek. Remélem fogunk még együtt dolgozni!

  Juan Decastelli

  Chief Financial Officer

  Demont S.r.l.

  www.demont.it

 • "Gördülékeny kommunikáció, kiváló végeredmény!"

  Köszönhetően a probléma gyors megértésének, a számos megoldási javaslatnak, a folyamatos kommunikációnak és a következő lépések együttes tervezésének, időben be tudtuk hajtani az egész követelést. Köszönjük a gördülékeny kommunikációt és a nagyszerű végeredményt!

  Vladimir Sadkovich

  Head of legal department

  Nanotechnology Center of Composites LLC

  Russia

  www.nccrussia.com/en/

 • "Gyors és profi mint mindig!"

  Bármilyen témában is kerestük meg eddig a Smartlegal-t, mindig gyors és profi választ kaptunk. Multinacionális Cégcsoport tagjaként több ügyvédi irodával volt már kapcsolatunk, de olyannal, aki a romániai terjeszkedésünk vagy az atomerőművel kötött szerződésünkben egyaránt tudjon prompt segíteni még nem találkoztunk.

  Szász László

  National Operations Manager

  Cromwell Tools

  www.cromwell.hu/

 • "Kiváló szolgáltatás különböző jogi területeken."

  Kiváló szolgáltatást nyújtottak számunkra különböző területeken a cégjogtól munkajogig.

  Nagyon hatékonyak és professzionálisak, de ami még fontosabb, hogy értik a különbséget a nemzetközi és magyar jog között, mely felbecsülhetetlen volt számunkra, Magyarországon befektető külföldi vállalkozásként.

  Paul Taylor

  Dir. Int’l Finance & Admin.

  The Carlstar Group Ltd.

  www.carlstargroup.com

 • "Teljes körű, gyors és pontos tanácsadás."

  A mai gazdasági életben a gyors és helyes döntések megkérdőjelezhetetlen előnyt jelentenek. Az Ügyvédi Iroda szolgáltatásainak és szakmai felkészültségének széles skálája helyes döntéseink záloga.

  Aradi Tamás

  Ügyvezető Igazgató

  Innight Hungary Express Kft.

  www.innight.hu

 • "Minőségi jogi szolgáltatás."

  A gazdasági társaságok hosszú távú, stabil működésének egyik elengedhetetlen feltétele a magas szintű jogi tanácsadás biztosítása, melyet maximálisan megkapunk a Dr. Schmidt Richárd Ügyvédi Irodától.

  Gyors, megbízható, professzionális szolgáltatást nyújtanak, melyek biztos alapot adnak a döntések meghozatalakor.

  Palásthy Szabolcs

  Country Sales Director

  Fabory Fasteners Ltd.

  www.fabory.hu

 • "A jó szerződés az, ami megvédi mindkét felet és soha nem kell használni!"

  Az ügyvédi iroda hathatós, rugalmas és szakértő közreműködésével sikerült egy gyors nemzetközi gépberuházási szerződést megkötni. A siker kulcsa, hogy az ügyvédi iroda hatékonyan kommunikált a partner ügyvédjeivel.

  Reszegi László

  Igazgatóság Elnöke

  Budaval Papírfeldolgozó Zrt.

  www.budaval.hu

 • "Nagyon aktívak a végrehajtásban."

  Egy Magyar leányvállalat alapítása miatt léptünk kapcsolatban az irodával. A cégalapítással kapcsolatban adtak jogi tanácsot és nagyon aktívak voltak a végrehajtásban. Rendszeresen tájékoztatnak minket az üzleti tevékenységünket érintő jogi változásokról is.

  Damien Labdouche

  Ügyvezető

  RHExpat SAS / RHExpat Hungary SARL

  www.rhexpat.com

 • "Felkészült, gyors, lelkiismeretes és rugalmas. Van stílusa és humora."

  A tényt leszámítva, hogy egy perben alperesként voltunk jelen, a Richárddal való együttműködés kifejezetten kellemes, szinte szórakoztató élmény volt. Jó kedélyünkhöz nyilván hozzájárult, hogy a kicsit sem egyszerű pert végül első és másodfokon is megnyertük.

  Szászkő László

  HAT Márka Művek

  Budapest

  www.hat.hu

 • "Kevesebb, mint 24 óra alatt megalapítottuk a magyar leányvállalatot!"

  Csak 2 napunk volt, hogy megalapítsunk egy magyar leányvállalatot. Délután 2-kor találkoztunk először az irodában, és másnap már alá is tudtuk írni a céges dokumentumokat. Munkajogi területen is sokat segítettetek. Egy ügyvédi iroda, amit melegen ajánlok!

  Stéphane G.

  Elnök, Alapító

  AREIA SAS

  Franciaország

  www.adloop.co/en/

 • "Már le akartuk írni a követelést, de nagy részét mégis sikerült behajtani."

  Már azt terveztük, hogy leírjuk a követelést, de végül nektek köszönhetően sikerült nagy részét behajtani. Rendelkeztek azzal a tudással, tapasztalattal, stratégiai gondolkodással, lelkesedéssel és fogékonysággal, ami egy ügyvédi irodát nagyszerűvé tesz.

  Konstantinos Karagiannis

  Group CFO

  Zeritis Group

  Görögország

  www.zeritisgroup.com

 • "Gyors, érthető, egyszerű megoldás!"

  Egy időben 5 országban vezettünk be webshopot, 5 ügyvédi irodával dolgoztunk együtt, de veletek volt a legjobb együttműködni. Gyors, érthető, egyszerű megoldást kaptunk, köszönet érte!

  Daniel Rymes

  Menedzser

  Imortex s.r.o.

  Csehország

  www.nordblanc.com

 • "Pontos, érthető és megalapozott jogi tanács."

  Lenyűgözött az, ahogy a kérdést megközelítettétek és a stratégiai tanács, amit adtatok. Pontos, érthető és megalapozott jogi tanácsot kaptunk, ami alapján meg tudtuk hozni a megfelelő üzleti döntést.

  Andrius Petravičius

  Jog- és követeleskezelési Osztályvezető

  Girteka Logistics

  Litvánia

  www.girteka.eu

 • "Egy határon átnyúló jogvita megoldásában segítettek, megerősítve az ügyfélkapcsolatainkat."

  A magyar cégünknek két tevékenysége van: francia márkák terítése Kelet Európában és prémium minőségű ruhák gyártása. Az Ügyvédi Iroda Európa jogi tudása és reakcióideje segített minket egy határon átnyúló jogvita megoldásában és az ügyfélkapcsolataink megerősítésében.

  Eppe ROCH

  Owner&Managing Director

  MAGLIA 2000 SARL

  Magyarország