Blog

Blog » ILF REGIONÁLIS KONFERENCIA BÉCSBEN

ILF REGIONÁLIS KONFERENCIA BÉCSBEN

30 May 2017

Követőink bizonyára tudják, hogy Irodánk tagja az International Law Firms (ILF) nevű szervezetnek, amely független kis és közepes ügyvédi irodák nemzetközi hálózata. Az idei évben az ILF regionális konferenciája a festői Bécsben került megrendezésre. Osztrák Kollégáink egy kiváló konferenciát szervezetek, amelyen több mint 25 tagunk képviseltette magát.

Először a résztvevőknek lehetőségük nyílt röviden bemutatni az irodájukat illetve a tevékenységüket. Bécs nemcsak európai, hanem az olyan távoli országokból származó tagjaink számára is vonzó volt, mint az Egyesült Államok vagy Hong-Kong.

A rövid bemutatkozók után érdekes és hasznos előadásokat hallhattunk az Európai Öröklési Rendeletről illetve az ún. blockchain technológia ügyvédi szakmában történő használatáról.

Irodánk nemcsak hallgatóságként vett részt az előadásokon, mivel Anita tartott egy rövid prezentációt az Európai Adatvédelmi Rendelet nemzetközi vonatkozásairól. Tekintettel arra, hogy bizonyos feltételek mellett a Rendeletet az Európai Unión kívüli adatkezelőkre is alkalmazni kell, reméljük, hogy az előadás a nem Uniós országból érkező kollégák számára is hasznosnak bizonyult.

Úgy gondoljuk, hogy a konferencia rendkívül sikeres volt, mely nagyrészt a Buder&Herberstein Ügyvédi Iroda érdeme, akiknek ezúton is köszönjük a vendégszeretetet és professzionális szervezést. Kíváncsian várjuk, hogy újra találkozhassunk kollégáinkkal a következő éves konferencián.